Knuffelhelden op geheime missie

Als eerste willen wij iets rechtzetten: knuffels worden vaak onderschat. Dat ligt onder andere aan het feit dat ze klein en schattig zijn en daarom vaak niet serieus genomen worden. Iedereen vergist zich snel in grote, schattige krullen, zomersproetjes met lieve lach, maar toch ligt hier vaak het gevaar, door te snel op het uiterlijk af te gaan, zonder echt te kijken naar de diepe wateren.

Er bestaan knuffels, die naast schattig en lief ook meer taken kunnen volbrengen. Sommige zijn merkambassadeurs en ondersteunen een heel bedrijfsconcept. Ze worden helemaal in de uitstraling van het bedrijf gecreëerd en met logos en/of afbeelding op de knuffel ergens toegevoegd. Dit maakt ze voor het bedrijf uniek maar er zijn ook knuffels die meer rollen op zich nemen. Op een geheime missie is bijvoorbeeld een oranje giraf met blauwe vlekken die zijn buik voor andere doelen ter beschikking stelt. De knuffel heeft een belangrijke rol als helper voor kinderen met diabetes. Dagelijks werkt hij als testobject, waarbij kinderen het spuiten van insuline kunnen oefenen in de buik van deze giraf. Bovendien geeft de giraf natuurlijk de nodige troost, als het een keer minder goed gaat.

Op dezelfde voet beweegt zich Moef de aap. Hij bestaat in een grote en kleine variant, zowel als een mascotte kostuum en een knuffel. Hij zorgt ervoor, dat de mensen die het niet makkelijk hebben, in beweging blijven. Hij neemt deel aan bewegingstherapiegroepen en hij beweegt graag, als het nodig is, zich als eerste op de dansvloer voor een dansje. Hierbij wordt hij ondersteund door de kleine Moef, die een dagelijkse herinnering is dat Moef een succesvol voorbeeld is.

Bogus de reddingswerker overtuigt net zo met zijn dagelijkse helpacties. Hij ondersteunt de Nederlandse reddingsdienst Ambulance Oost waarbij hij wordt ingezet wanneer de kinderen hem nodig hebben. De knuffel is een vast onderdeel van het team waar hij kinderen in noodsituaties troost en een sterke schouder geeft om er op te leunen. Bogus is een echte held, waar zelfs een kinderboek een kleurplaat van bestaat.

Deze knuffels komen stilletjes voor de dag in verschillende situaties, passen zich moeiteloos aan de heersende behoefte van de ander en nemen belangrijke voorbeeldfuncties over. Ze zijn niet meer weg te denken in deze baan en hun knuffelige uiterlijk draagt hier heel veel aan bij. Vaak zijn de meest stille, onopvallende knuffels, de meest cruciale.

 

Blogpost3