Stoffen beest, pluche beest, knuffel – wat is eigenlijk het verschil?

Aanvragen voor bedrijven in alle varianten vliegen ieder dag in ons postvak. Van knuffels tot pluche figuren, stofpoppen of pluche beesten. Waar ligt toch eigenlijk het verschil?

Waarschijnlijk moeten wij hiervoor iets dieper naar de oorsprong zoeken en dan belanden wij ook gelijk bij het onderwerp materiaal. Stof, pluche, textiel, wat is hier eigenlijk het verschil in en is het ene beter dan het andere?

Pluche wordt als hoogpolige, fluweelachtige stof” omschreven. Bij stoffen beesten wordt vooral katoen gebruikt. En de knuffel? Zolang deze knuffelbaar is, is het goed. Precies deze eigenschap willen wij bereiken, knuffelbaar een duurzaam. Wij willen een knuffel die prettig voelt en voor een prettig gevoel zorgt, troost en geborgenheid geeft. Het puntje op de i!

Een knuffel brengt een bepaalde waarde met zich mee, deze willen wij graag overbrengen.
De mogelijkheden die wij u willen bieden, passend bij de betekenis van een knuffel. De structuur en het materiaal kunt u helemaal zelf bepalen. Wilt u een aap met korte fluwelen stof? Of uw leeuw lange manen? Of heeft u meer een schattig gehaakt poppetje in gedachten, die met zijn zwarte knoopoogjes menig harten sneller laat slaan?
Naast de keuze voor het materiaal is onze andere prioriteit vanzelfsprekend dat u een goed gevoel krijgt en behoud en hierdoor moet het design goed worden afgestemd, zodat deze goed gaat bevallen. Knuffels zijn onze persoonlijke helden en iedere knuffel is bijzonder.